Rekening houden met beperkingen op het gebied van teruglevering en afname"

Congestiemanagement

Het netwerk raakt steeds verder overbelast. Teruglevering van elektriciteit, als u zelf energie opwekt, is op steeds meer plaatsen niet meer of beperkt mogelijk. Ook het vergroten van uw aansluiting of uitbreiden van uw capaciteit wordt steeds moeilijker. Netbeheerders dreigen met boetes en afsluiting. Hoe gaat u hier mee om?

Organisaties verbruiken steeds meer elektriciteit voor onder andere laadpalen en warmtepompen. Natuurlijk kan dit (deels) opgewekt worden met zonnepanelen of windturbines.  De grootste uitdaging blijft echter de beperkingen van het elektriciteitsnet? Hoe  gaat u daar mee om? Uw mogelijkheden voor meer afname van elektriciteit en teruglevering worden daardoor beperkt. Deze beperkingen remmen de groei en verduurzaming van uw organisatie.

De beperkingen van het elektriciteitsnet kunnen wij niet oplossen. Waar wij u wel advies in kunnen geven, is het verschuiven van energieverbruik, schakelen en regelen van apparatuur en  zonnepanelen. Het doel hiervan is om uw aansluiting zo effectief mogelijk in te zetten
.
Grofweg houdt congestiemanagement het volgende in:
beoordelen beperkingen teruglevering;
beoordelen beperkingen afname;
beoordelen van uw verbruiksprofiel;
beoordelen van uw terugleverprofiel;
advies regelen en schakelen;
begeleiding implementatie.

Zijn er beperkingen opgelegd? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.
.

(energie)managementsysteem TiMoPlus

Een energiemanagementsysteem als hart van congestiemanagement

Kies voor een centraal systeem in plaats van losse regelsystemen per fabrikant. Dan weet u zeker dat alles naar behoren functioneert.

Leveranciers (van laadpalen, warmtepompen, zonnepanelen, opslag, enzovoort) leveren een eigen oplossing om te regelen. Deze systemen communiceren niet met elkaar en werken elkaar daardoor tegen. Ook uw machines en perslucht kunnen een bijdrage leveren aan  goed functionerend congestiemanagement. Van belang is dat U kiest voor een energiemanagementsysteem wat merkonafhankelijk kan regelen en schakelen.

TiMoPlus regelt en schakelt merkonafhankelijk, is volledig vrij programmeerbaar en is aan te passen aan uw situatie.

Meer weten over de mogelijkheden van TiMoPlus?

Interesse? Neem contact op!

onafhankelijk • eerlijk • betrokken

Telefoon: 0184 - 633 875
E-mail: info@tienmorgenadvies.nl

Contactformulier

Adres & contact

Vlietstraat 5-7
3371 SX Hardinxveld-Giessendam

Telefoon 0184 - 633 875
E-mail info@tienmorgenadvies.nl
BTW-id NL862640209B01