Word jij onze nieuwe collega?"

Adviseur Duurzaamheid (m/v)

Draag jij graag je steentje bij op het gebied van duurzaamheid? Heb jij een achtergrond binnen de energiemarkt, facilitair beheer, elektrotechniek of werktuigbouwkunde? Word dan de nieuwe adviseur bij Tienmorgen Advies B.V. 

Als adviseur duurzaamheid help je bedrijven, instanties en gemeenten met duurzame bedrijfsvoering en kostenbesparingen. Samen met de klant maak je een plan om het beste rendement te bereiken, zoals door subsidies, lagere energiekosten en energieneutraal ondernemen. Jouw adviezen zijn kwalitatief, onafhankelijk en praktijkgericht.

Bedrijfsomschrijving:
Tienmorgen Advies B.V. is een adviesbureau in Hardinxveld-Giessendam op het gebied van duurzaamheid.  Wij adviseren onze klanten op het gebied van een duurzamere bedrijfsvoering die gepaard gaat met structurele kostenbesparing waarbij investeringen zo laag mogelijk zijn. Er werken 4 mensen en er heerst een open bedrijfscultuur. Het is een platte organisatie die sterk groeit en daarom zijn er volop mogelijkheden om je in de functie te ontwikkelen.

Wat ga je doen?
Als adviseur duurzaamheid begin je met een interne opleiding en begeleiding. In de eerste maanden leer je over verschillende installaties, zonnepanelen, de energiemarkt en gebouwschillen. Je krijgt inzicht in klein- en grootverbruik, levering en transport van energie. Daarnaast ga je samen met een ervaren collega op pad om klanten te bezoeken en de huidige situatie op het gebied van duurzame bedrijfsvoering te beoordelen.

 Je verzamelt informatie door foto's te maken van het pand, de elektriciteit, installaties, daken, muren, enzovoort, en vraagt gegevens op zoals energierekeningen. Vervolgens stel je een adviesrapport op met verschillende opties waaruit de klant kan kiezen. Je berekent bijvoorbeeld de terugverdientijd van zonnepanelen en onderzoekt of ze passen op bestaande aansluiting en of het dak geschikt is. Ook analyseer je andere aspecten zoals isolatie, ventilatie, koeling en elektriciteit. Het is belangrijk om te weten dat je als adviseur de voor- en nadelen van ieder advies duidelijk communiceert, maar de uiteindelijke keuze aan de klant laat. Opdringerige praktijken zijn niet de stijl van Tienmorgen Advies B.V. . In deze rol heb je een combinatie tussen binnen-/ en buitendienst.

Concrete werkzaamheden
Maken van adviesrapportages voor diverse klanten (MKB, Grootbedrijf, Gemeente, enzovoort).
Onderzoeken hoe bestaande gebouwen energie kunnen besparen.
Uitvoeren van thermografische onderzoeken.
Kijken naar mogelijkheden voor duurzame energie (zoals zonnepanelen, windenergie enzovoort).
Begeleiding bij certificering van duurzaamheidskeurmerken (o.a. CO2-prestatieladder).
Begeleiding van subsidieaanvragen.
Inkopen van energie voor betreffende klanten.
Onderzoek uitvoeren van labelverbetering van bestaande gebouwen.
Veelvuldig klantcontact onderhouden met bestaande en nieuwe klanten.

Geboden wordt:
Een jaarcontract 
Een bruto maandsalaris tussen de € 2.700,- & € 3.500,- o.b.v. 40 uur per week.
Interne opleiding tot energieadviseur.
Werkweek van 40 uur per week, maandag t/m vrijdag.
Reiskostenvergoeding á € 0,23 per km.
25 vakantiedagen.

Gevraagd wordt:
Afgeronde HBO opleiding richting Facilitair, Elektrotechniek of Werktuigbouwkunde.
Ervaring of  interesse in duurzame techniek·
        Bij voorkeur ben je in het bezit van het EP-U basisopname diploma.
·         Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal.
Goede kennis van Excel en Word.
Je bent klantgericht, zelfstandig, leerbereid en kwaliteitsgericht..

Interesse?
Tienmorgen Advies B.V. heeft de werving en selectie voor deze vacature uitbesteed aan RIX Werving & Selectie. Wil je solliciteren of wil je meer informatie?

Tienmorgen Advies

Adres & contact

Vlietstraat 5-7
3371 SX Hardinxveld-Giessendam

Telefoon 0184 - 633 875
E-mail info@tienmorgenadvies.nl
BTW-id NL862640209B01