Aan de slag met energiebesparing 
Deel 5: Welke subsidies zijn er voor verduurzamen?

Het gas wordt, vanwege de oorlog in Oekraïne steeds schaarser. Het kabinet dringt sterk aan op energiebesparing. De energieprijzen zijn inmiddels tot recordhoogte gestegen. Dat hier op korte termijn een verandering in komt, is niet te verwachten. Vroeg of laat krijgt ook u hiermee te maken. Maar hoe gaat u met energiebesparing aan de slag? Wat voor hobbels komt u allemaal tegen? In een serie korte artikelen willen wij u op weg helpen.

Misschien heeft u inmiddels last van de hoge tarieven omdat uw contract is afgelopen of krijgt u daar binnenkort mee te maken. Ook heeft u misschien wettelijke verplichtingen om energie te besparen. Hoe dan ook…het moment dat u actie wilt of moet gaan nemen komt steeds dichterbij. Is het niet om elektriciteit of gas te besparen dan wel om uw kosten in de hand te houden.

Hoe gaat u aan de slag? Wat voor hobbels komt u tegen?

We krijgen dagelijks vragen om gebouwen en woningen gasloos, zuiniger of energieneutraal te maken. Als u over wilt gaan naar een gasloos, energieneutraal of zuiniger gebouw is een goed advies noodzakelijk. U zal namelijk een antwoord moeten krijgen op de volgende vragen voordat u over kunt gaan tot het daadwerkelijk verduurzamen van uw pand.

Welke wettelijke verplichtingen om energie te besparen zijn voor mij van toepassing?

Wordt mijn pand wel warm als ik verwarm zonder gas?

Hoe voorkom ik geluidoverlast ten gevolge van mijn installatie?

Welk type installatie is in mijn situatie het beste?

Welke subsidies zijn er voor verduurzamen?

Zijn zonnepanelen voor mij een goede investering?

In een serie van korte artikelen willen wij u verder op weg helpen. Vandaag gaan wij in op de vraag:
"Welke subsidies zijn er voor verduurzamen?"

energie besparen

Welke subsidies zijn er voor verduurzamen?

Subsidies zijn er op meerdere niveaus. Het betreft hier Europese, nationale, provinciale, regionale en soms zelfs gemeentelijke subsidiemogelijkheden. Welke subsidieregeling voor u van toepassing is, hangt onder andere af van het soort product. Ook is er verschil of u als particulier, stichting, gemeente of bedrijf subsidie wilt aanvragen. Een goed plan van aanpak is daarom noodzakelijk.

Vaak verwachten eindgebruikers niet veel subsidie. Uit ervaringen van anderen horen zij dat de subsidie niet toegekend wordt terwijl er wel een regeling voor is. Dit komt met name omdat het moment van aanvragen of de manier van aanvragen niet voldoet. Als subsidie correct en op het juiste moment wordt aangevraagd, kan deze zomaar oplopen tot bijvoorbeeld 10% van de investeringskosten.

Tienmorgen Advies B.V. houdt zich dagelijks bezig met subsidieaanvragen en kan het gehele subsidietraject voor u verzorgen.

Adres & contact

Vlietstraat 5-7
3371 SX Hardinxveld-Giessendam