Uw restwarmte nuttig gebruiken of verplicht gratis afstaan."

Begeleiding Ophaalrecht restwarmte

In 2024 wordt de huidige warmtewet vervangen door de Wet Collectieve Warmtevoorziening (Wcw). In deze nieuwe wet wordt u verplicht uw restwarmte kosteloos af te staan.

In het kader van de Wet Collectieve warmtevoorziening dient iedere eindgebruiker de restwarmte te leveren aan de exploitant van een warmtenet. Om het voor de exploitant van warmtenetten mogelijk te maken om de restwarmte te kunnen gebruiken, moet iedere eindgebruiker aangeven hoe de restwarmte is opgebouwd, wat het vermogen is en wanneer dit de komende tien jaar beschikbaar is.

We beoordelen hoe u de restwarmte zelf nuttig kan gaan gebruiken. Vervolgens inventariseren we de overige restwarmte. Op basis van deze inventarisatie kan de aanmelding van de restwarmte worden uitgevoerd.

Wet- en regelgeving

De Wet Collectieve warmtevoorziening is één van de wetten om de opwarming van de aarde te beperken. 

Wij kunnen voor u een maatwerkoplossing opstellen zodat u volledig voldoet aan alle wetgeving. U weet dan precies wat u moet uitvoeren en wat de investeringen zijn op de korte en lange termijn. Deze maatwerkoplossing wordt de basis voor uw energiemanagement..

Interesse? Neem contact op!

onafhankelijk • eerlijk • betrokken

Telefoon: 0184 - 633 875
E-mail: info@tienmorgenadvies.nl

Contactformulier

Adres & contact

Vlietstraat 5-7
3371 SX Hardinxveld-Giessendam

Telefoon 0184 - 633 875
E-mail info@tienmorgenadvies.nl
BTW-id NL862640209B01