Ook na 2030 voldoen aan wet- en regelgeving."

Onderzoek Renovatiestandaard

Moet een utiliteitsgebouw voor 2030 gerenoveerd worden? Kijk dan of het gebouw voldoet aan de renovatiestandaard. De renovatiestandaard is een vrijwillige richtlijn voor de energieprestatie van utiliteitsgebouwen. Een gebouw dat aan de renovatiestandaard voldoet is energiezuinig genoeg tot 2050.

In 2030 wordt de vrijwillige renovatiestandaard omgezet in verplichte wetgeving. Er wordt per type gebouw een eindnorm voor de energieprestatie in 2050 vastgesteld. Op basis van de huidige vrijwillige renovatiestandaard kan een eindgebruiker nu al zekerheid krijgen dat het pand energiezuinig genoeg is tot 2050. Door nu al rekening te houden met de renovatiestandaard kan de eindgebruiker voorkomen dat hij voor 2050 meerdere keren moet gaan verduurzamen.

Wij beoordelen de energiezuinigheid van het pand aan de hand van de renovatiestandaard. Vervolgens worden de energiebesparende maatregelen in kaart gebracht welke nodig zijn om te voldoen aan deze vrijwillige richtlijn.

Plan van aanpak energiebesparing

Wet- en regelgeving

De renovatiestandaard is één van de maatregelen om de energietransitie vorm te geven. Er is echter veel wet- en regelgeving opgesteld op het gebied van energiebesparing en de energietransitie. Deze hebben invloed op de aanschaf of verkoop van een pand.

Wij kunnen  een maatwerkoplossing opstellen zodat de eindgebruiker volledig voldoet aan alle wetgeving. Hij weet dan precies wat hij moet uitvoeren en wat de investeringen zijn op de korte en lange termijn. 

Interesse? Neem contact op!

onafhankelijk • eerlijk • betrokken

Telefoon: 0184 - 633 875
E-mail: info@tienmorgenadvies.nl

Contactformulier

Adres & contact

Vlietstraat 5-7
3371 SX Hardinxveld-Giessendam

Telefoon 0184 - 633 875
E-mail info@tienmorgenadvies.nl
BTW-id NL862640209B01