Economisch verantwoord aan de slag met erkende energiebesparende maatregelen."

Begeleiding Energiebesparingsplicht

Het Besluit activiteiten leefomgeving (Bal) verplicht bedrijven en instellingen om alle energiebesparende maatregelen met een terugverdientijd van 5 jaar of minder uit te voeren.

Bij alle panden met een energieverbruik vanaf 50.000 kWh elektriciteit of 25.000 m3 aardgas (Aeq) is de energiebesparingsplicht opgelegd. Heeft ios er sprake van een omgevingsvergunning milieu? Dan geldt de energiebesparingsplicht ook .

Alle erkende maatregelen of maatregelen met een terugverdientijd tot vijf jaar dienen uitgevoerd te worden. Ook maatregelen met een terugverdientijd van vijf jaar of minder die geen energie besparen, maar wel de CO2-emissie reduceren, moeten uitgevoerd worden.  

De eindgebruiker is verplicht om de overheid te informeren over de stand van zaken. 

Wij brengen alle maatregelen in kaart en stellen een rapportage op. Samen met de eindgebruiker wordt een Energie Efficiëntie Plan (EEP) opgesteld. Ook ondersteunen wij bij de informatieplicht.

Energieonderzoek Activiteitenbesluit MIlieubeheer

Wet- en regelgeving

De energiebesparingsplicht is één van de verplichtingen op het gebied van energiebesparing en de energietransitie. Deze wetgeving kan invloed hebben op de aanschaf of verkoop van een pand.

Wij kunnen voor de eidngebruiker een maatwerkoplossing opstellen zodat volledig voldaan wordt aan alle wetgeving. De eindgebruiker weet dan precies wat er uitgevoerd moet worden en wat de investeringen zijn op de korte en lange termijn

Interesse? Neem contact op!

onafhankelijk • eerlijk • betrokken

Telefoon: 0184 - 633 875
E-mail: info@tienmorgenadvies.nl

Contactformulier

Adres & contact

Vlietstraat 5-7
3371 SX Hardinxveld-Giessendam

Telefoon 0184 - 633 875
E-mail info@tienmorgenadvies.nl
BTW-id NL862640209B01