Alle gebouwen worden aardgasvrij."

Begeleiding aardgasvrije gebouwen

In het Klimaatakkoord is afgesproken dat Nederland stopt met het gebruik van aardgas. Ook uw pand moet uiterlijk 2050 aardgasvrij zijn. Veel gemeenten hebben in de Regionale Energie Strategie (RES) een eerder tijdstip aangegeven.

In de Regionale Energie Strategie van veel gemeenten zien we dat wijken en zelfs hele gemeenten vanaf 2025 al aardgasvrij worden. Uw pand is waarschijnlijk dan ook veel eerder aan de beurt. dse eindgebruiker kan natuurlijk afwachten. Wij adviseren  echter om nu al aan de slag te gaan. Met alle wetgeving op het gebied van energiebesparing kan de transitie naar een pand zonder aardgas goed meegenomen worden.

Bij een aardgasvrij pand kunt u denken aan verschillende systemen zoals bijvoorbeeld een lucht-water warmtepomp, bron gebonden warmtepomp, VRF/VRV systeem enzovoort. Wij brengen alle mogelijkheden in kaart. Per systeem berekenen wij de terugverdientijd, geven de voor- en nadelen op en beoordelen de subsidiemogelijkheden. Op basis hiervan kan de eindgebruiker een gefundeerde keuze maken voor het systeem wat in zijn situatie de meest optimale keuze is.

Begeleiding aardgasvrije gebouwen

Wet- en regelgeving

Een aardgasvrije toekomst is één van de doelstellingen van de overheid om de opwarming van de aarde te beperken.  Wet-en regelgeving heeft invloed op de aanschaf en verkoop van panden.

Wij kunnen  een maatwerkoplossing opstellen zodat de eindgebruiker volledig voldoet aan alle wetgeving. Hij weet dan precies wat hij moet uitvoeren en wat de investeringen zijn op de korte en lange termijn. 

Interesse? Neem contact op!

onafhankelijk • eerlijk • betrokken

Telefoon: 0184 - 633 875
E-mail: info@tienmorgenadvies.nl

Contactformulier

Adres & contact

Vlietstraat 5-7
3371 SX Hardinxveld-Giessendam

Telefoon 0184 - 633 875
E-mail info@tienmorgenadvies.nl
BTW-id NL862640209B01