Aan de slag met de erkende energiebesparende maatregelen. Geef het goede voorbeeld."

Begeleiding Energiebesparingsplicht

Het Besluit activiteiten leefomgeving (Bal) verplicht bedrijven en instellingen om alle energiebesparende maatregelen met een terugverdientijd van 5 jaar of minder uit te voeren.

Bij alle panden met een energieverbruik vanaf 50.000 kWh elektriciteit of 25.000 m3 aardgas (Aeq) is de energiebesparingsplicht opgelegd. Heeft u een omgevingsvergunning milieu? Dan geldt de energiebesparingsplicht ook voor u.

Alle erkende maatregelen of maatregelen met een terugverdientijd tot vijf jaar dienen uitgevoerd te worden. Ook maatregelen met een terugverdientijd van vijf jaar of minder die geen energie besparen, maar wel de CO2-emissie reduceren, moeten uitgevoerd worden.  

U bent verplicht om de overheid te informeren over de stand van zaken. 

Wij brengen alle maatregelen in kaart en stellen een rapportage op. Samen met u wordt een Energie Efficiëntie Plan (EEP) opgesteld. Ook ondersteunen wij bij de informatieplicht.

Energieonderzoek Activiteitenbesluit MIlieubeheer

Wet- en regelgeving

De energiebesparingsplicht is één van de verplichtingen op het gebied van energiebesparing en de energietransitie. 

Wij kunnen voor u een maatwerkoplossing opstellen zodat u volledig voldoet aan alle wetgeving. U weet dan precies wat u moet uitvoeren en wat de investeringen zijn op de korte en lange termijn. Deze maatwerkoplossing wordt de basis voor uw energiemanagement.

Interesse? Neem contact op!

onafhankelijk • eerlijk • betrokken

Telefoon: 0184 - 633 875
E-mail: info@tienmorgenadvies.nl

Contactformulier

Adres & contact

Vlietstraat 5-7
3371 SX Hardinxveld-Giessendam

Telefoon 0184 - 633 875
E-mail info@tienmorgenadvies.nl
BTW-id NL862640209B01