Werkt de koelinstallatie of warmtepomp straks nog wel?"

Begeleiding uitfasering koudemiddelen

In de Europese F-gassen Verordening wordt de toepassing van synthetische koudemiddelen teruggedrongen. Deze koudemiddelen worden onder andere toegepast in warmtepompen, VRF/VRV systemen en koel- en vriesinstallaties.

Deze synthetische koelmiddelen hebben een effect op het broeikaseffect. Voor alle koelmiddelen is het effect verschillend. Per koelmiddel is de invloed op het broeikaseffect bepaald. Dit wordt uitgedrukt in GWP (Global Warming Potential).

De wetgeving voorziet in een gebruiksverbod (verbod om bij te vullen), productiebeperking en verbod op het plaatsen van nieuwe installaties met dergelijke koelmiddelen.

Wij beoordelen op de locatie de installaties met koudemiddelen. Wij stellen een rapportage op met daarin de gevolgen voor de bedrijfsvoering. In overleg stellen we een plan van aanpak op.    

Uitfasering koudemiddelen

Wet- en regelgeving

De uitfasering van synthetische koudemiddelen is één van de wetten om de opwarming van de aarde te beperken. 

Wij kunnen voor de eindgebruiker een maatwerkoplossing opstellen zodat volledig voldaan wordt aan alle wetgeving. De eindgebruiker  weet dan precies wat er uitgevoerd moet worden en wat de investeringen zijn op de korte en lange termijn. 

Interesse? Neem contact op!

onafhankelijk • eerlijk • betrokken

Telefoon: 0184 - 633 875
E-mail: info@tienmorgenadvies.nl

Contactformulier

Adres & contact

Vlietstraat 5-7
3371 SX Hardinxveld-Giessendam

Telefoon 0184 - 633 875
E-mail info@tienmorgenadvies.nl
BTW-id NL862640209B01