Resulteren deze koude dagen in hogere energiekosten?

Op dit moment neemt de temperatuur in Nederland winterse waarden aan. De kranten staan bol van lage gevoelstemperaturen en harde wind. Als je dan van buiten naar binnen gaat, is het erg prettig dat de verwarming lekker staat te loeien en de temperatuur binnen behaaglijk is. De verwarming maakt echter overuren waardoor het gasverbruik zal stijgen. Maar hoeveel mag dit gasverbruik dan stijgen? Houdt dit dan ook in dat uw totale energiekosten stijgen?

Vanmorgen stond in de krant dat de energiekosten ten gevolge van deze koude periode per huishouden ongeveer € 23,00 extra kosten. Veel geld voor een paar dagen extra warmte. Maar wat als u afrekening nu € 15,00 of € 40,00 hoger uitvalt? Of bij uw bedrijfspand het gasverbruik 5% hoger is? Wat zegt dit dan over uw situatie?

 We praten nu steeds over een stijgend gasverbruik vanwege de huidige periode. Maar weet u aan het eind van het kalenderjaar of als u uw eindafrekening krijgt nog wel wat de buitentemperatuur heeft gedaan? Hoe was ook alweer de afgelopen zomer? Als deze erg warm is geweest, kan dit weer leiden tot extra kosten voor elektriciteit. Een eventuele koeling in uw pand moet dan meer uren draaien wat een stijging van het elektriciteitsverbruik tot gevolg heeft. U heeft zonnepanelen? Hoe zit het dan ook alweer met het aantal zonuren? Met meer zonuren zal de opbrengst van uw panelen veel hoger zijn en zouden uw totale kosten voor elektriciteit juist weer moeten dalen. Dan hebben we het nog niet gehad over de door u uitgevoerde energiebesparende maatregelen. Leveren die wel voldoende rendement op? 

Kortom heel veel vragen waar u als ondernemer graag antwoord op zou willen hebben. Want hoe kan u nu beoordelen of uw energieverbruik reëel is en de kosten in verhouding zijn. 

Inzicht en controle over uw energieverbruik en -kosten

Wilt u inzicht en controle over uw energieverbruik en -kosten?

Dit is precies waar Tienmorgen Advies u mee kan helpen.

Wij zijn uw contactpersoon voor alle energiezaken en zorgen ervoor dat uw energieverbruik en –kosten volledig onder controle zijn en blijven. Hoe wij dit doen? Wij stemmen onze werkwijze volledig af op uw bedrijfssituatie.

Adres & contact

Vlietstraat 5-7
3371 SX Hardinxveld-Giessendam