Meer rendement uit uw energiecontract

Het einde van het jaar komt dichterbij. Veel contracten voor levering van elektriciteit of gas lopen af. Wanneer en hoe koopt u in?

Inkoop van energie lijkt heel eenvoudig. Uw contract loopt bijna af, u vraagt een offerte aan bij meerdere leveranciers en kiest voor de meest gunstige offerte en bent zeer tevreden over het resultaat. Uiteindelijk blijken de tarieven namelijk veel gunstiger te worden. Herkenbaar? Uit ervaring blijkt dat circa 55% van alle ondernemingen volgens deze methode energie inkoopt. Van de overige 45% besluit ruim 25% om zich aan te sluiten bij collectieve inkoop. Hoe meer er ingekocht wordt, des te gunstiger de tarieven toch?

Helaas we moeten u toch uit deze droom helpen. Natuurlijk worden er door de genoemde methoden lagere tarieven afgesloten en een besparing gerealiseerd. Maar laat u hier niet een veel grotere besparing liggen?

Meer rendement uit uw energiecontract

Hoe ontstaat de werkelijke besparing?

We lichten een tipje van de sluier op. De inkooptarieven van gas en elektriciteit en daarmee de uiteindelijke tarieven die u aangeboden krijgt, variëren van dag tot dag. Als u op het verkeerde moment een offerte aanvraagt, betaalt u teveel. Wat te denken van de tarieven in de verdere toekomst? U moet wel thuis zijn in de energiemarkt om te kunnen voorspellen wat de tarieven op de langere termijn gaan doen.

Vergelijk de energiemarkt maar met aandelen. Wilt u echt het risico op te hoge kosten nemen? Hoe kunt u voorkomen dat u te veel betaalt? U kunt natuurlijk besluiten om de inkooptarieven in de gaten te houden. Tegelijkertijd houdt u alle factoren die invloed hebben op deze tarieven in de gaten. U heeft hier een dagtaak aan. Wij durven wel te beweren dat u dan een veel beter rendement uit uw energiecontract haalt. Als u toch liever bezig bent met uw eigen onderneming en daardoor niet voldoende tijd heeft om alle ontwikkelingen dagelijks in de gaten te houden, kunt u natuurlijk ook contact met Tienmorgen Advies opnemen.

Adres & contact

Vlietstraat 5-7
3371 SX Hardinxveld-Giessendam