Meer over ventilatie en luchtkwaliteit

Het binnenklimaat in gebouwen wordt niet alleen door de temperatuur maar ook door de luchtkwaliteit en ventilatie bepaald.
De luchtkwaliteit en ventilatie zijn, in de huidige situatie met corona, alleen maar belangrijker geworden. Een slechte luchtkwaliteit of matige ventilatie heeft direct gevolgen voor onze gezondheid. Zo kunnen er onder andere hoofdpijnklachten en concentratieverlies ontstaan.

De ideale situatie is dat er in elke ruimte van het gebouw voldoende geventileerd wordt en de CO2-concentratie beperkt blijft. 

Maar hoe pakt u verbetering van ventilatie en luchtkwaliteit aan?

Het verbeteren van ventilatie en binnenklimaat vergt veel kennis over de verschillende systemen. Ieder systeem heeft voor– en nadelen en zijn eigen toepassingsgebied (om een goede systeemkeuze te maken, is kennis en ervaring noodzakelijk). Tienmorgen Advies B.V. houdt zich dagelijks bezig met dergelijke projecten. Wij kunnen u dan ook volledig begeleiden bij het aanpassen van uw ventilatie en luchtkwaliteit.

TiMoPlus: CO2-meting en energieregistratie- en bewakingssysteem

Om de luchtkwaliteit na aanpassing te kunnen controleren of zelf te kunnen regelen, is een goede CO2-meting noodzakelijk. Voor deze CO2-meting per ruimte hebben wij met TiMoPlus een veelzijdige oplossing. TiMoPlus wordt modulair opgebouwd en is ingericht voor de toekomst. Naast de CO2-meting kan TiMoPlus onder andere toegepast worden voor:

Energieregistratie- en bewakingssysteem: voldoet aan het Activiteitenbesluit Milieubeheer.

Meten van processen: u kunt de energiekosten en het productieverlies per productieproces in kaart brengen.

Bewaking opwekking van zonnepanelen: defecten in uw PV installatie worden direct gesignaleerd.

Bewaking HACCP: te hoge temperaturen in koel- en vriescellen worden direct gesignaleerd.

Legionellapreventie: door bewaking van de meest kritische punten wordt er minder water verbruikt en energie bespaart.

Regelen en schakelen van installaties: bij hoge teruglevering kunnen bijvoorbeeld laadpalen, warmtepompen en energieopslag geschakeld worden. Zonnepanelen kunnen teruggeregeld worden.

Energiemanagement: u voorkomt hoge piekbelastingen in uw installatie.

En hoe zit het met subsidiemogelijkheden?

Vanuit de overheid zijn er mogelijkheden om hiervoor subsidie aan te vragen. Zo is er subsidie voor onder andere de volgende punten: 

Het verbeteren van de ventilatie.

Het aanbrengen van CO2-meters in de iedere (onderwijs)ruimte.

Het installeren van een energieregistratie- en bewakingssysteem voor het hele gebouw.

Vanzelfsprekend kunnen wij u ondersteunen op het gebied van subsidies. Wij beoordelen de subsidiemogelijkheden en vragen de subsidies voor u aan. 

Heeft u andere uitdagingen op het gebied van duurzaamheid?

Wij kunnen nog veel meer voor u betekenen op het gebied van duurzaamheid. Mocht u interesse hebben, kom dan bij ons langs op de Vakbeurs Energie. U kunt zich hiervoor via ondrstaande link gratis aanmelden (tot 11 oktober).

Bent u niet in de gelegenheid om de Vakbeurs Energie te bezoeken of heeft u vragen over uw specifieke situatie en wat Tienmorgen Advies B.V. voor u kan betekenen? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak.

Adres & contact

Vlietstraat 5-7
3371 SX Hardinxveld-Giessendam