Houdt besmettingen met het coronavirus via ventilatie onder controle!

Helaas beheerst het coronavirus ons leven. Dagelijks worden we geconfronteerd met besmettingscijfers, ziekenhuisopnamen en IC-opnamen. Wij willen u daarom voor het volgende uw aandacht vragen.

Coronabesmettingen vinden ook plaats via de lucht.

De ventilatie is hierbij vaak de grootste boosdoener. Door een ventilatiesysteem wat niet voldoende is (onder andere te lage ventilatiecapaciteit of recirculatie van lucht), ontstaan meer aerosolen in de lucht en loopt de kans op besmettingen op. Het maakt niet uit of uw pand oud of nieuw is. Het is belangrijk om uw ventilatie onder de loep te nemen!

Het mooiste zou natuurlijk zijn om de besmetting buiten de deur te houden. Hygiëne maatregelen, contactvermijding en een goede luchtkwaliteit zijn hierbij drie belangrijke voorwaarden. Hygiëne maatregelen en contactvermijding zijn zaken die u zelf goed op orde kunt krijgen. Het meten van de luchtkwaliteit is veel lastiger.

Voor het meten van de vervuiling van de lucht, heeft Tienmorgen Advies met TiMoPlus een uitstekende oplossing.

In gebouwen die intensief gebruikt worden, neemt de luchtkwaliteit sterk af. Door te sturen op CO2 kan dit voorkomen worden. TiMoPlus maakt de CO2-uitstoot in uw pand inzichtelijk. Aan de hand van vooraf ingestelde kritieke CO2-waarden kan TiMoPlus u waarschuwen. Ook kan TiMoPlus  de ventilatie aansturen.

CO2-waarde in een ruimte  zegt niet direct iets over COVID-19. Wel is uit onderzoek gebleken dat vervuilde lucht met meer aerosolen (en dus een verhoogde CO2-waarde) de kans op besmetting verhoogd. Door de ventilatie aan te sturen op basis van CO2 biedt u bewoners en personeel meer bescherming.

Verzorgingshuis

TiMoPlus heeft nog veel meer mogelijkheden

Hierbij kunt u denken aan legionellapreventie, HACCP metingen en het inzichtelijk maken van uw elektriciteits- gas- en waterverbruik (boven 50.000 kWh elektriciteitsverbruik en/of 25.000 m³ gasverbruik bent u verplicht hier dit verbruik te registreren en continu te bewaken).

Heeft u na het lezen van dit artikel vragen? Neem gerust contact op.

Adres & contact

Vlietstraat 5-7
3371 SX Hardinxveld-Giessendam