Energie besparen is actueler dan ooit!

Zoals bekend is, stijgen de prijzen voor energie aanzienlijk. Vergeleken met een jaar geleden, in deze periode, zijn de prijzen nu al ongeveer 10x hoger. Hoe kan je als bedrijf het energieverbruik verminderen of zelfs gasloos worden en wat komt er allemaal bij kijken?

We leven in een onzekere tijd met betrekking tot de leveringen en voorraden van het gas. De situatie in Oekraïne heeft als gevolg dat de prijzen aanzienlijk stijgen. Het einde van deze stijging is nog niet in zicht. Om minder afhankelijk te zijn van de (Russische) gasleveringen en de sterk oplopende kosten kunnen we zelf actie ondernemen. Dit kan door energie te besparen of zelfs door een stap verder te gaan en uw locatie gasloos te maken.

Actief starten met energiebesparing

Nu actief starten met energiebesparing heeft een aantal voordelen:

U voldoet aan de wetgeving. Bij een verbruik van meer dan 50.000 kWh of 25.000 m³ gas bent u verplicht om energie te besparen. Vroeg of laat moet u investeren.

U houdt de regie over de uitvoering van de maatregelen en bepaalt zelf wanneer u investeert.

Met de huidige energieprijzen is de terugverdientijd van de investering veel korter.

U profiteert eerder van de (financiële) besparingen.

Subsidies op energiebesparende maatregelen zijn momenteel hoog. Bij een verbruik van minder dan 50.000 kWh en 25.000 m³ wordt zelfs een onderzoek en begeleiding van maatregelen gesubsidieerd.

Het nemen van energiebesparende maatregelen kan betekenen dat u in aanmerking komt voor subsidies. Het is van belang goed te weten welke eisen hieraan zijn verbonden om de toekenning van de subsidie te ontvangen. Onze ervaring leert dat veel eindgebruikers de subsidie door onwetendheid niet of te laat aanvragen met als gevolg dat de subsidie niet wordt toegekend. Tienmorgen Advies B.V. kan u hierbij volledig ontzorgen.

energie besparen

Denkt u na over een gasloos pand?

Los van de energiebesparende maatregelen is het slim om na te denken over een gasloos pand. Het moment dat uw pand gasloos moet zijn, komt er namelijk aan. Door nu de stap te nemen, speelt u in op de sterk gestegen energienota. Ook in deze situatie profiteert u van de veel kortere terugverdientijd.

Wanneer u besluit om uw bestaande pand gasloos te maken of een nieuw pand gasloos te bouwen, kunt u zich wellicht de volgende punten afvragen:

Iedere installatie heeft voor- en nadelen. Ook de aanschafprijs verschilt. Welke installatie is in uw situatie de beste optie?

Over welk vermogen moet uw installatie beschikken. Een te kleine installatie houdt het pand niet warm en een te grote installatie is gevoeliger voor storingen en heeft een kortere levensduur.

Hoe bepaal ik of een product voldoet aan de kwaliteitseisen?

Waar vind ik voor mijn installatie een geschikte installateur?

Wie beoordeelt de aanbiedingen van de verschillende van de installateurs?

Tienmorgen Advies B.V. is uw adviseur die zich dagelijks bezighoudt met deze vraagstukken. Wij bekijken alle energiebesparende en gasloze mogelijkheden. We zetten alle voor- en nadelen op een rij, berekenen de investering en terugverdientijd en kijken naar subsidiemogelijkheden. Zo kunt u op basis van steekhoudende argumenten (in plaats van onderbuikgevoel) een gedegen keuze maken die voor uw situatie het beste is. Ook bij de uitvoering kunnen we u begeleiden. Neem vrijblijvend contact met ons op om te bekijken wat voor u de mogelijkheden zijn. 

Adres & contact

Vlietstraat 5-7
3371 SX Hardinxveld-Giessendam