Besparingen in kaart gebracht."

Energiescan

Vanzelfsprekend wilt u besparen op het energieverbruik en de daarbij behorende kosten. Maar waar moet u beginnen? Wat wordt de terugverdientijd van een maatregel? Hoe hoog wordt de investering en zijn er subsidiemogelijkheden?

Wij inventariseren alle maatregelen. Van de inventarisatie ontvangt u een rapportage met daarin een overzicht van de energiebesparende maatregelen met een terugverdientijd tot vijf jaar, mogelijkheden van duurzame energieopwekking en een overzicht van de organisatorische en gedragsmaatregelen. Vanzelfsprekend wordt ingegaan op de subsidiemogelijkheden.

Energiescan

Energiescan voor grootbedrijf

Is uw energievebruik groter dan 75.000 m³ of 200.000 kWh? Dan bent u verplicht om alle maatregelen tot en met vijf jaar terugverdientijd uit te voeren.

Deze verplichting is onderdeel van het Activiteitenbesluit Milieubeheer. Naast maatregelen met een terugverdientijd kleiner dan vijf jaar, zijn er voor een aantal branches verplicht uit te voeren maatregelen vastgesteld. Wij brengen ook deze maatregelen voor u in kaart. 

Energiescan voor non-profit en gemeenten

Heeft u meerdere panden in uw beheer en wilt u weten hoe deze presteren op het gebied van energieverbruik?

Wij kunnen niet alleen een energiescan voor de verschillende panden uitvoeren maar ook de panden onderling vergelijken door middel van een benchmark. Zo weet u direct welk pand het minst gunstig omgaat met energie en dus als eerste uw aandacht verdient.

Start van duurzaam ondernemen

De energiescan is een goede basis om duurzaam ondernemen vorm te geven.

De rapportage is uw startpunt om een plan van aanpak, voor het uitvoeren van energiebesparende maatregelen, op te stellen.

Interesse? Neem contact op!

onafhankelijk • eerlijk • betrokken

Lianne Boerman-van Wijngaarden
Telefoon: 0184 - 633 875
E-mail:
l.boerman@tienmorgenadvies.nl

Contactformulier

Al onze diensten

Adres & contact

Vlietstraat 5-7
3371 SX Hardinxveld-Giessendam