Congestiemanagement: Inspelen op de beperkte netcapaciteit."

Regelen en schakelen op basis van netcapaciteit

Het elektriciteitsnet raakt steeds verder overbelast. Teruglevering is vaak niet meer mogelijk.  Ook de vergroting van een aansluiting voor de levering van elektriciteit staat onder druk. Het regelen van uw afname en teruglevering (congestiemanagement) door het schakelen en regelen van installaties en zonnepanelen zal ook voor u steeds meer van belang worden. TiMoPlus is volledig ingericht voor congestiemanagement.

In de afbeelding hieronder is de beschikbare netcapaciteit voor afname (levering) en invoeding (teruglevering) weergegeven. Overal waar de kaart geel, oranje of rood kleurt, zijn beperkingen in het elektriciteitsnet. Let op... deze afbeelding is een momentopname. In werkelijkheid kunnen er veel meer beperkingen zijn.

TiMoPlus is volledig toepasbaar voor congestiemanagement.. U kunt warmtepompen, laadpalen, accu’s/energieopslag en overige energieverbruikers. in- en uitschakelen. Ook het terugregelen/uitschakelen van zonnepanelen is mogelijk. Dit kan volledig fabricaat onafhankelijk.

 TiMoPlus is vrij programmeerbaar en wordt op basis van uw wensen aangepast. U bepaald welke groep er als eerste geschakeld moet worden en wanneer de zonnepanelen teruggeregeld moeten worden.

Met TiMoPlus haalt u het energiemanagementsysteem van de toekomst in huis.

Netcongestie

Congestiemanagement op basis van uw gehele bedrijventerrein

De maximale afname bij bedrijven vindt vaak plaats op een ander tijdstip. Daardoor zien wij steeds meer vragen naar congestiemanagement op basis van een geheel bedrijventerrein.

In deze situatie wordt de totale afname en teruglevering van het bedrijventerrein gemeten op het onderstation. Op basis hiervan wordt bij de verschillende bedrijven geregeld en geschakeld.  TiMoPlus is geschikt voor congestiemanagement op basis van een geheel bedrijventerrein.  

Interesse? Neem contact op!

onafhankelijk • eerlijk • betrokken

Telefoon: 0184 - 633 875
E-mail: info@tienmorgenadvies.nl

Contactformulier

Adres & contact

Vlietstraat 5-7
3371 SX Hardinxveld-Giessendam

Telefoon 0184 - 633 875
E-mail info@tienmorgenadvies.nl
BTW-id NL862640209B01