Koelcapaciteit in kaart gebracht."

Koellastberekening

Nieuwbouw, verbouwing of renovatie? Wij kunnen helpen met het maken van keuzes op het gebied van systemen en energieneutraal bouwen. De basis van een goed ontwerp van de koelinstallatie is het bepalen van de koelcapaciteit van een gebouw.

Tienmorgen Advies B.V. voert de Koellastberekening volgens de NEN 5067 uit. De Koellastberekening biedt inzicht in het benodigde koelvermogen van de individuele vertrekken en van het gebouw als geheel. Niet alleen de maximale koellast maar ook het tijdstip van optreden wordt bepaald. In de berekening wordt rekening gehouden met beschaduwing van omliggende gebouwen, eigen geveldelen, overstekken en opstanden op het dak. Tevens worden de invloeden van interne warmtebelasting ten gevolge van personen, apparaten, verlichting, de externe warmtebelasting ten gevolge van zoninstraling en transmissie en accumulatie in de gebouwmassa in de berekening meegenomen.

Op basis van de berekening kan de benodigde koelcapaciteit vastgesteld worden.

Koellast- en warmteverliesberekening

Bouwteam

Met een bouwteam een beter eindresultaat.

Wij begeleiden de bouw naar een beter eindresultaat. Dit doen wij alleen in bouwteamverband. Wij zijn ervan overtuigd dat door middel van een bouwteam het eindresultaat beter is dan door middel van het ontwerpen van een geheel gebouw en dit vervolgens aan te besteden.

Interesse? Neem contact op!

onafhankelijk • eerlijk • betrokken

Telefoon: 0184 - 633 875
E-mail: info@tienmorgenadvies.nl

Contactformulier

Adres & contact

Vlietstraat 5-7
3371 SX Hardinxveld-Giessendam

Telefoon 0184 - 633 875
E-mail info@tienmorgenadvies.nl
BTW-id NL862640209B01