Voldoet aan de Europese Energie-Efficiency Richtlijn (EED)."

Energie-audit (EED)

De Energie-audit EED is een verplichting vanuit de Europese Energie-Efficiency Richtlijn (EED). Grote bedrijven worden verplicht om een Energie-audit uit te (laten) voeren. De Energie-audit dient iedere vier jaar geactualiseerd te worden.

Onder een groot bedrijf wordt verstaan: een bedrijf met meer dan 250 FTE of een jaaromzet van meer dan 50 miljoen euro en een jaarlijks balanstotaal van meer dan 43 miljoen euro.

Het doel van de Energie-audit is om deze bedrijven en instellingen bewust te maken van hun energieverbruik en van de mogelijkheden om energie te besparen en te verduurzamen. De energie-audit geeft een gedetailleerd overzicht van alle energiestromen binnen de onderneming. Ook geeft de energie-audit inzicht in de mogelijke besparingsmaatregelen en de te verwachten effecten daarvan. Het gaat hier onder andere om het energieverbruik van gebouwen, industriële processen en installaties, inclusief het vervoer en warmte.

U bent verplicht om de overheid te informeren over de stand van zaken. 

De door ons uitgevoerde Energie-audit sluit naadloos aan op de Europese Energie-Efficiency Richtlijn (EED). Op basis van de rapportage stellen wij, in overleg met u, een Energie Efficiëntie Plan (EEP) op. Ook ondersteunen wij bij de verplichte informatieplicht.

Energieaudit (EED)

Wet- en regelgeving

De Energie-audit EED is één van de verplichtingen op het gebied van energiebesparing en de energietransitie. 

Wij kunnen voor u een maatwerkoplossing opstellen zodat u volledig voldoet aan alle wetgeving. U weet dan precies wat u moet uitvoeren en wat de investeringen zijn op de korte en lange termijn. Deze maatwerkoplossing wordt de basis voor uw energiemanagement.

Alternatieven voor de Energie-audit (EED)

Uw organisatie kan een vrijstelling voor de Energie-audit (EED) aanvragen.

Het bevoegd gezag kan u een (gedeeltelijke) vrijstelling verlenen als uw organisatie de auditplicht op een andere wijze heeft ingevuld, doordat uw organisatie bijvoorbeeld een duurzaam keurmerk voert. 

Interesse? Neem contact op!

onafhankelijk • eerlijk • betrokken

Telefoon: 0184 - 633 875
E-mail: info@tienmorgenadvies.nl

Contactformulier

Adres & contact

Vlietstraat 5-7
3371 SX Hardinxveld-Giessendam

Telefoon 0184 - 633 875
E-mail info@tienmorgenadvies.nl
BTW-id NL862640209B01