Invulling aan de informatieplicht energiebesparing."

Energiescan

Vanzelfsprekend wilt u voldoen aan de informatieplicht energiebesparing en aanvullend besparen op het energieverbruik en de daarbij behorende kosten. Maar waar moet u beginnen? Wat wordt de terugverdientijd van een maatregel? Hoe hoog wordt de investering en zijn er subsidiemogelijkheden?

Wij inventariseren alle maatregelen. Van de inventarisatie ontvangt u een rapportage met daarin een overzicht van de energiebesparende maatregelen met een terugverdientijd tot vijf jaar, mogelijkheden van duurzame energieopwekking en een overzicht van de organisatorische en gedragsmaatregelen. Vanzelfsprekend wordt ingegaan op de subsidiemogelijkheden.

Energiescan

Inventarisatie op afstand is mogelijk

Vanzelfsprekend werken wij tijdens de inventarisatie volgens de RIVM richtlijnen. Wij kunnen ons voorstellen dat u, in verband met het coronavirus, de vookeur heeft dat wij de inventarisatie op afstand uitvoeren. Dit is geen enkel probleem.

Wij kunnen, met uw hulp, uw gebouw en gebouw gebonden installaties op afstand inventariseren. Ook brengen we zo alle energiebesparende maatregelen in kaart. 

Energiescan voor Grootbedrijf

Is uw energieverbruik groter dan 50.000 kWh en/of 25.000 m³ per jaar? Dan bent u verplicht om alle maatregelen tot en met vijf jaar terugverdientijd uit te voeren.

Deze verplichting is onderdeel van het Activiteitenbesluit Milieubeheer. Naast maatregelen met een terugverdientijd kleiner dan vijf jaar, zijn er voor een aantal branches verplicht uit te voeren maatregelen vastgesteld. Wij brengen ook deze maatregelen voor u in kaart. 

Informatieplicht energiebesparing en start van duurzaam ondernemen

De energiescan is een goede basis om duurzaam ondernemen vorm te geven. Met de uitkomsten kan voldaan worden aan de informatieplicht energiebesparing.

De rapportage is uw startpunt om een plan van aanpak, voor het uitvoeren van energiebesparende maatregelen, op te stellen. Ook kunt u, aan de hand van de resultaten, de maatregelen voor de informatieplicht energiebesparing rapporteren.

Interesse? Neem contact op!

onafhankelijk • eerlijk • betrokken

Telefoon: 0184 - 633 875
E-mail: info@tienmorgenadvies.nl

Contactformulier

Adres & contact

Vlietstraat 5-7
3371 SX Hardinxveld-Giessendam

Telefoon 0184 - 633 875
E-mail info@tienmorgenadvies.nl
BTW-id NL862640209B01