Nog geen energielabel C? Het pand voldoet niet aan wet- en regelgeving."

Onderzoek Labelverbetering

Vanaf 1 januari 2023 moet vrijwel elk kantoor groter dan 100 m² minimaal Energielabel C hebben. Heeft u nog geen energielabel of een lagere score, dan voldoet het pand niet aan de huidige wetgeving.

In het Bouwbesluit is opgenomen dat ieder kantoor, dat niet aan de eisen voldoet, niet meer als kantoor gebruikt mag worden.

Wij onderzoeken het pand en bepalen het huidige energielabel. Vervolgens worden de energiebesparende maatregelen in kaart gebracht welke nodig zijn om minimaal label C voor het pand te bereiken. Dan wordt voldaan dan aan de eisen van 2023. Na 2030 komen er echter voor alle gebouwen criteria aangaande energiezuinigheid. Om te voorkomen dat de eindgebruiker na 2023 weer aan de slag moet, beoordelen we het pand ook op basis van de renovatiestandaard. Zo weet de eindgebruiker zeker dat het pand voldoende energiezuinig is tot 2050.

Na implementatie van de energiebesparende maatregelen kan een nieuw label aangevraagd worden..

Energielabel

Wet- en regelgeving

De labelverbetering is één van de verplichtingen op het gebied van energiebesparing en de energietransitie. .

Wij kunnen voor de eindgebruiker een maatwerkoplossing opstellen zodat volledig voldaan wordt aan alle wetgeving. De eindgebruiker weet dan precies wat er uitgevoerd moet worden en wat de investeringen zijn op de korte en lange termijn.

Interesse? Neem contact op!

onafhankelijk • eerlijk • betrokken

Telefoon: 0184 - 633 875
E-mail: info@tienmorgenadvies.nl

Contactformulier

Adres & contact

Vlietstraat 5-7
3371 SX Hardinxveld-Giessendam

Telefoon 0184 - 633 875
E-mail info@tienmorgenadvies.nl
BTW-id NL862640209B01